Какво прави една коледна песен наистина страхотна? Има много добри парчета, които

...
Какво прави една коледна песен наистина страхотна? Има много добри парчета, които
Коментари Харесай

5 сърцераздирателни коледни песни

Какво прави една коледна ария в действителност страхотна? 

Има доста положителни части, които са супер празнични, само че същинската класика се впуска по-дълбоко в цялостната палитра от страстите, които изпитваме по Коледа. 

Дори абсолютният хит " Merry Xmas Everybody " на Slade от 1973 година рисува многопластова картина на актуалния живот -  " да забравим за мрачните стопански условия на времето, да се забавляваме и да погледнем към бъдещето в този момент, то едвам стартира ".

Тъй като от всеки ъгъл и от всяка къща сега звучи Марая Кери, с вие-знаете-коя-песен, то през днешния ден сме се събрали, с цел да изберем 5 коледни части, които сигурно ще ви накарат да пророните една сълза:

" Have Yourself A Merry Little Christmas " от Judy Garland



" Have Yourself a Merry Little Christmas " има доста характерна история - написана е от текстописците Хю Мартин и Ралф Блейн за ролята на Джуди Гарланд в мюзикъла " Meet Me in St. Louis ". Тя е предопределена да бъде съзерцателна - изразявайки тъгата, която героят на Гарланд, Естер Смит и нейната седемгодишна сестра изпитват, когато се отдалечават от вкъщи си. За да засилят страстта от песента, те свързват историята, която се разиграва в текста с Втората международна война.

" River " от Joni Mitchell 



Joni Mitchell вероятно не е осъзнавала, че " River " ще стане една от най-известните й и кавъри песни. Ако го беше направила, можеше да го издаде като коледен сингъл, вместо да го включи към края на албум - отличния Blue от 1971 година - публикуван през лятото. Това е тъжна ария - за раздялата с другар, който, както тя пее, " Опита се да ми помогне " и "... ме обичаше толкоз непослушно. Караше коленете ми да омекват. "

" Christmas Will Break Your Heart " от LCD Soundsystem



В навечерието на Коледа на 2015 година LCD Soundsystem, които се бяха пенсионирали четири години по-рано, ненадейно пуснаха нова ария онлайн, която, обаче, беше нещо напълно ненадейно - депресираща коледна ария. И да, това в действителност е доста мрачна ария, започваща по този начин: „ Коледа ще разбие сърцето ти, в случай че светът ти се усеща дребен. Няма никой на телефона ти... Коледа ще смаже душата ти. “

Но има вяра! Въпреки мизерията, която се разказва в текста, Джеймс Мърфи от групата пее:  " But still I'm coming home to you. "

" Last Christmas " от Wham!  



Нямаше по какъв начин да създадем тази селекция, без да включим в нея тъкмо тази ария. Всеки я е чувал и знае текста, в който се пее за обич, разрушено сърце и нови очаквания. Интересен факт за песента е, че " Last Christmas " е най-продаваният сингъл в историята на английските ранглисти, който в никакъв случай не е достигал върха на класациите .

" The Little Boy that Santa Claus Forgot " от Nat King Cole 



Няма по какъв начин да се отхвърли, че има една естествена тъга в прелестния глас на Нат Кинг Коул, което го прави идеалния изпълнител за отегчителен коледен шлагер. В неговия азбучник има доста коледни песни, само че една съответно всякога ни кара да навлажняваме очите и това е  " The Little Boy that Santa Claus Forgot " - ария от 1937 г, която е записана от Коул през 1953. Той изцежда и последната капка горест от трагична история за младо момче, което не желае доста от Дядо Коледа и не получава нищо. 

„ Това разруши дребното му сърчице, когато разбра, че Дядо Коледа не е пристигнал. На улицата той завижда на всички тези щастливи момчета. След това се скита у дома при миналогодишните счупени играчки. Много скърбя за това момче, той  си няма баща. "

Няма и благополучен край - Дядо Коледа в никакъв случай не идва за момчето.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР